Engineering Research

درباره نویسنده کتاب روش تحقیق


هرمان تانگ[1] دانشیار دانشکده مهندسی دانشگاه میشیگان شرقی است. تجربیات تحقیقاتی او در زمینه­های مکانیکی، ساخت، مهندسی کیفیت است. دکتر تانگ سه کتاب فنی و بسیاری از مقالات علمی پژوهشی منتشر کرده است. وی علاوه بر این به عنوان ویراستار و داور چندین مجله علمی و کنفرانس و یک میزبانی برای NSF  را در کارنامه خود دارد.

دکتر تانگ مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه دانشگاه میشیگان دریافت نموده است.

دکتر تانگ عضو:

SAE International (جامعه مهندسان خودرو)

SME (جامعه تولیدی مهندسان)

ASME (انجمن مهندسان مکانیک آمریکا)

ASQ (انجمن کیفیت آمریکا)



[1] Tang (Herman)

  موارد تحقیق

تحقیق از مهمترین عناصر دنیای فنی است و هم یکی از جالب­ترین ویژگی­های یادگیری در آموزش عالی است. بسیاری از دانشگاه­ها دارای برنامه تحقیقاتی در مقطع کارشناسی هستند و درس روش تحقیق جزء سرفصل­های درسی آنها ارائه می­گردد. این درس برای دوره­های تحصیلات تکمیلی از اهمیت ویژه­ای برخوردار است و برای موفقیت در تحقیقات لازم است. بدون تحقیق، سازمان نمی­تواند محصولات، فرآیندها یا خدمات خود را توسعه یا بهبود بخشد.

کارهای مهندسی دارای اشکال گوناگونی، مانند تجزیه و تحلیل، طراحی و ساخت هستند. ما به عنوان مهندس، سوالاتی از "چگونگی[1]" را مطرح می­کنیم. از طرف دیگر، در اکتشاف و تحقیق سوالات متفاوت است زیرا ما بیشتر به "چه[2]" و "چرا[3]" می­پردازیم. علاوه بر دانش فنی و مهندسی، خصوصیات اصلی زیر می­تواند به محققان را برای موفقیت بیشتر و تبدیل شدن به یک محقق ماهر کمک کند.

مبتکر

مشارکتی

میان رشته ای

اخلاقی

برای تحقیق کاربردی و مهندسی تحقیق و توسعه، مقرون به صرفه بودن نیز حیاتی است. مطالب این کتاب متمرکز بر روش تحقیق با این ضروریات است.

 

هدف کتاب

این کتاب به طور خلاصه به جنبه­های مهم توسعه تحقیق، که شامل تفکر[4]، برنامه­ریزی[5]، اجرا[6]، اداره[7] و انتشار[8] است یک پروژه تحقیقاتی می­پردازد.

هدف این کتاب رهنمودهای کلی برای محققان است. علاوه بر، آموزش­های اساسی در زمینه، اصول، روش، روش­ها و ملاحظات تحقیق همچنین یک راهنمای ارزشمند برای دانشجویان در زمینه پژوهش است.

محققان جدیدی که وارد این حوزه می­شوند، برای یادگیری بهترین و موثرتر روش­ها، به آموزش سیستماتیک روش تحقیق نیاز دارند. این کتاب یک راهنمای سیستماتیک برای یادگیری نحوه برنامه­ریزی و اجرای یک پروژه تحقیقاتی، گزارش یافته­های تحقیق، و انتشار نتایج تحقیق است. این متن همچنین می­تواند برای محققان جدید و باتجربه بصورت عملی و برای بهبود دستاوردهای تحقیقات مفید باشد.

 

مشخصات کتاب

اصول و روش­های کلی

در حالی که روش­های تحقیق شرح داده شده در این کتاب برای همه مطالعات قابل اجرا است، من این متن را در درجه اول برای دانشجویانی که مهندسی هستند آماده کرده­ام و زمینه­های فناوری و با فرض اینکه خوانندگان دارای یک پیش زمینه اساسی ریاضی و فنی هستند. برای هر روش توصیف شده در این کتاب،  مثال­ها و استنادهای زیادی را در چندین رشته مهندسی انتخاب و ارائه شده است. خوانندگان می­توانند برای درک بهتر هر مفهوم شیوه­ها و استانداردهای مختلف تحقیق و توسعه گاهی در هر یک تخصص دارند مراجعه کنند. به عنوان مثال، در تحقیقات علوم اجتماعی از استاندارد[9] ISO 20252: 2019  استفاده کنید. روش­های استفاده شده در علوم پزشکی ممکن است پتانسیل­های کاربردی خوب در مهندسی و فن­آوری. روش­های ارائه شده داشته باشد و این کار منحصر به تحقیقات در یک زمینه مهندسی خاص نیست. از این رو، این کتاب از نظر محتوای با رویکرد مهندسی و فن­آوری جامع است.

 

مثال­های مختلف

یکی از راه­های موثر برای شروع کار تحقیقاتی، یادگیری از سایر متخصصان و شیوه­های فعلی آنهاست. در این کتاب بیش از 460 مقاله علمی از انواع مختلف و منابع مختلف در زمینه­های مختلف فنی و مهندسی ذکر شده است. ممکن است به سایر موضوعات تحقیقاتی خاص، اطلاعات، رویکردها، فرآیندها، و پیشنهادات در مثال­ها تکنیک­های اثبات شده­ای است که می­تواند به عنوان راهنما برای خوانندگان که از پروژه­های تحقیقاتی خود استفاده می­کنند مفید باشد.

علاوه بر این، من به عنوان یک مهندس، عمداً این کتاب را با  بسیاری از تصاویر طراحی کرده­ام: 147 نمودار و 70 جدول. امیدوارم، تصاویر برای درک شما از اصول تحقیق و مواد و روش­ها موثر باشد.

همانطور که در فصل 1 بیشتر مورد بحث قرار می­گیرد، وقتی نوبت به تحقیق می­رسد تأکید بر تفکر انتقادی[10] امری اساسی است. در این کتاب خوانندگان تشویق به تفکر انتقادی می­شوند پس در هنگام خواندن مطالب این پیشنهاد را در نظر بگیرید و تکنیک­های فعلی را بهبود بخشیده و با روش­های بهبود یافته تحقیق را پیش ببرید.

 

دستورالعمل­های تمرین

صرف نظر از نظم فنی یا موضوع تحقیق، یک اصل اساسی هرگز تغییر نمی­کند: بهترین راه برای یادگیری تحقیق، تمرین است. نمی­توان نحوه انجام کار را فقط با خواندن کتاب تحقیق یاد گرفت بلکه می­توانید از کتاب به عنوان راهنما استفاده کنید و تحقیق را موثرتر کنید.

برای یادگیری، یک ضرب المثل قدیمی می­گوید که من می­شنوم و فراموش می­کنم. می­بینم و یادم می­آید. انجام می­دهم و می­فهمم. اشاره به هرم یادگیری که در شکل 1 می­باشد دارد، که توسط ادگار دیل[11] در کتاب خود روش­های تدریس[12] در سال 1946 منتشر شده اقتباس شده است، اگر ما تمرین کنیم می­توان از طریق بحث، تهیه پیشنهادات تحقیقاتی، برای استفاده از دانش آموخته شده برای انجام یک پروژه تحقیقاتی واقعی، تحقیق را بهتر یاد بگیریم. دانش را به طور موثر فرا گرفت و توانایی و مهارت تحقیق خود را بهبود ببخشیم. همراه با یادگیری روش تحقیق، دانش آموزان من برنامه­های تحقیق، بخش به بخش، مربوط به فصل­های مربوط به این کتاب خود را توسعه می­دهند. در پایان کلاس من، هر دانشجو یک پیشنهاد خوب دارد، آماده هستند تا با انجام تحقیقات خود به جلو حرکت کنند. رهنمودها و نمونه پیشنهادهای توسعه یافته از این دوره در پیوست برای منابع آموزش و یادگیری موجود است.




بخش­ها و فصل ها

قسمت 1: معرفی و توسعه تحقیق، از جمله نوشتن پروپوزال و بررسی ادبیات.

فصل 1 بررسی اجمالی تحقیق. این فصل اول به معرفی مفاهیم و بلوک­های تحقیقاتی می­پردازد. این فصل تحقیقات اساسی، تحقیق کاربردی و تحقیق و توسعه را بررسی می­کند و در مورد اعتبار نتایج تحقیق بحث می­کند. با ارائه یک درک اساسی از تحقیق، این فصل یک نقطه شروع برای آماده­سازی و اجرای کارهای تحقیقاتی است.


فصل 2 توسعه پیشنهاد تحقیق. این فصل با تمرکز بر توسعه پیشنهاد، کل روند توسعه تحقیق را ارائه می دهد. در این فصل به معرفی یک فرایند توسعه کلی، نحوه پیش­نویس، بررسی و بازنگری پیشنهاد را توضیح می­دهیم، و به موضوعات اصلی فرایند توسعه می­پردازد.



فصل 3 جستجو و مرور ادبیات. این فصل در مورد تکنیک­ها و ملاحظات جستجو در ادبیات و بسیاری از منابع ادبیات مهندسی صحبت می­کند. این فصل در مورد وظایف و نقاط کانونی بررسی ادبیات بحث می­کند. این فصل همچنین راهنمایی در مورد چگونگی تهیه یک بررسی، و همچنین برخی از پیشنهادات برای نوشتن مرور ادبیات می­باشد.

 

قسمت 2: انواع مختلف روش تحقیق.

فصل 4 در این فصل به جمع­آوری داده­ها و انتخاب روش شروع با بحث در مورد نقش داده­ها در تحقیق و انواع داده­ها، جنبه­های اصلی جمع­آوری داده­ها و نمونه­گیری پرداخته شده است. بر اساس داده­ها و ملاحظات دیگر، این فصل ملاحظات انتخاب مواد و روش­های تحقیقات مختلف را توضیح می­دهد.

فصل 5 تحقیقات کمی و تجربی. این فصل روش­های تحقیق به عنوان چهار موضوع ارائه می­دهد. اولین مورد در مورد تجزیه و تحلیل داده­های کمی، از جمله تجزیه و تحلیل آماری و تفسیر است. بخش دوم روش­های تحقیق کمی مهندسی است. بخش سوم در مورد موارد مطالعات تجربی رایج بحث می­کند، و بخش چهارم در مورد طراحی آزمایش[1] معرفی شده است (DOE).

فصل 6 روش­های کیفی و ترکیبی. این فصل به بحث در مورد کیفیت اصلی رویکردها می­پردازد، بر اساس، مصاحبه و مطالعات مشاهده­ای. در این فصل بیشتر به روش مختلط رویکردها پرداخته شده است.

قسمت 3: مدیریت، نگارش علمی و انتشار تحقیقات.

فصل 7 اجرا و مدیریت تحقیق. انجام تحقیقات، به ویژه یک پروژه با بودجه خارجی، می­تواند پیچیده باشد و ممکن است به کار گروهی بیشتری با مدیریت نهادی نیاز داشته باشد. در این فصل به معرفی توابع و الزامات مدیریت پروژه برای اجرای تحقیقات می­پردازد. سپس، وظایف اصلی مدیریت تحقیقات نهادی را ارائه می­دهد، از جمله مراحل پیشنهادی، پیش از اعطای جوایز، پس از اعطای جوایز و مراحل پایانی. برای تحقیقات دانشجویی، اطلاعات ارائه شده در این فصل یک مرجع مفید است.

فصل 8 نوشتن و ارائه[2]. گزارشات تحقیق و ارائه ها اجزای جدایی ناپذیر از کار تحقیقاتی است. این فصل درباره آنها و پایان­نامه­های دانشجویی بحث می­کند. سپس، طرح گزارش را مرور می­گردد، راهنمایی را پیشنهاد می­کند و برخی ملاحظات را در نوشتن آخرین گزارش فنی نشان می­دهد، این فصل برخی رهنمودهای عملی برای تهیه سخنرانی­ها توصیه می­کند.

فصل 9 مقاله و نشریه علمی. این فصل راهنمایی برای انتشار علمی در دنیای واقعی را ارائه می­دهد. در این فصل از پردازش کلی انتشار در مجلات علمی بحث شده است. بعلاوه، این فصل توصیه­هایی را در مورد نحوه تهیه نسخه خطی و کار با سردبیران انتشار مجله را ارائه می­دهد.



[1] Design of Experiment

[2] Writing Up and Presentation


[1] How

[2] What

[3] Why?

[4] Thinking

[5] Planning

[6] Executing

[7] Administration

[8] Disseminating

[9] ISO 20252:2019 Market, opinion and social research, including insights and data analytics – vocabulary and service requirements

[10] Critical Thiking

[11] Edgar Dale

[12] Audio-Visual Methods in Teaching

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد